STE POZABILI PRIJAVNE PODATKE?

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA TRGOVINE VILINSKISIMBOLI.SI:

vilinskisimboli.si je spletna trgovina, s katero upravlja podjetje Spletna trgovina Spletna prodaja Dragan Kokalovič s.p. Attraction symbols EU v nadaljevanju »ponudnik«. Z uporabo spletne strani se strinjate z navedenimi pogoji, zato je zaželeno, da si jih preberete. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletnem mestu vilinskisimboli.si kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila.

Splošni pogoji spletne trgovine www.vilinskisimboli.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
način plačila in dostave
časovno veljavnost ponudbe
rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Prav tako se ponudnik zavezuje potrošniku pred sklenitvijo pogodebe oziroma preden potrošnika zavezuje ponudba na jasen in razumljiv način zagotoviti naslednje informacije, če niso jasne že iz okoliščin (zakon o varstvu potrošnikov ZVPot-NPB10 25b člen):

Glavne značilnosti blaga ali storitev v obsegu, ki ustreza nosilcu podatkov in blagu ali storitvam;
firmo, sedež podjetja in telefonsko številko podjetja, kadar je ta na voljo;
končno ceno blaga ali storitve, vključno z davki, ali način izračuna cene, če je zaradi narave blaga ali storitve ni mogoče izračunati vnaprej;
informacije o morebitnih dodatnih stroških prevoza, dostave ali pošiljanja ali opozorilo, da taki stroški lahko nastanejo, če jih ni mogoče vnaprej izračunati;
plačilne pogoje ter pogoje dostave in izvedbe storitve, rok dostave blaga ali izvedbe storitve, kadar je to potrebno;
informacije o pritožbenem postopku pri podjetju;
seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake;

POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU
1. NAROČILO

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Registrirani uporabniki lahko status naročila kadar koli preverjajo v profilu na spletni strani pričaraj.si.

Kupci so obveščeni z različnimi statusi o stanju naročila: v izvedbi, predračun, rezervacija, čaka se plačilo, preklic…itd.

V primeru naročenih artiklov, kjer je navedeno, da izdelka ni na zalogi oz. da ni znan rok dobave, vas kontaktiramo in obvestimo o predvidenem roku dobave ali najdemo drugo rešitev.

2. NAROČILO JE ODPREMLJENO ALI PRIPRAVLJENO ZA PREVZEM

Vilinskisimboli.si v dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje ali pripravi na lastni prevzem. O tem obvestimo kupca po elektronski pošti. Kupec je tudi obveščen o pravici od odstopa od pogodbe, ter kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi. Prav tako je tudi obveščen kam se obrne v primeru pritožbe.

SPREMEMBE NAROČILA

Za spremembe pri naročilu ali preklic naročila nam pišite na info@vilinskisimboli.si ali nas pokličite na 040 250 234.

Sprememba artiklov iz naročila

- V kolikor ste že oddali spletno naročilo in želite spremeniti količino ali morda dodati/odstraniti druge izdelke nas prosim čim prej obvestite, da skupaj uredimo naročilo.

- Lahko pa izberete drugo možnost, to je preklic naročila v celoti in ponovno naročilo vseh artiklov.

Sprememba načina plačila

Sprememba načina plačila po oddanem naročilu je možna v vseh primerih, potrebno nas je o tem čim prej obvestiti, da naredimo popravek naročila plačila.

Sprememba datuma in načina dostave

Način dostave lahko spreminjate dokler blago ni odpremljeno. Želeni datum dostave nam lahko posredujete v opombah ob naročilu, naknadno po e-pošti ali nas pokličete.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV
Spletna trgovina vilinskisimboli.si jamči za varnost osebnih podatkov in z njimi ravna v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Osebnih podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali tretjim, oz. nepooblaščenim osebam. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo.

CENE
Vse cene v spletni trgovini vilinskisimboli.si so navedene v EUR in vključujejo DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Na artiklu so cene navedene kot Redna prodajna cena (običajno določi proizvajalec ali dobavitelj). Cena za vas, je cena s popustom in velja za plačilo z gotovino ali nakazilom po predračunu na TRR.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo.
Od tega trenutka so pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena na sedežu prodajalca. Kupec pa lahko do nje dostopa kadar koli z svojim uprabniškem imenom in geslom.

NAČINI PLAČILA
Spletna trgovina vilinskisimboli.si nudi naslednje načine plačila na daljavo:

z gotovino ob prevzemu pošiljke (strošek provizija po ceniku pošte Slovenije glede na višino kupnine od 0,96 EUR do največ 5,35 EUR)
nakazilo na TRR po ponudbi oz. predračunu (Avans)

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Plačilo po povzetju ( Poštna provizija )
Poštna provizija oziroma vplačnina je strošek, ki ga zaračuna pošta Slovenije samo pri plačilu paketov z odkupnino (plačilo položnice). Strošek provizije se zaračuna po ceniku pošte, ki pa je odvisen od zneska odkupnine od 0,96 EUR do največ 5,35 EUR oz. 1,07%

Primeri za zneske odkupnin:

Odkupnina: 100 EUR provizija 1,05 EUR
Odkupnina: 200 EUR provizija 2,14 EUR
Odkupnina: 300 EUR provizija 3,21 EUR
Odkupnina: 400 EUR provizija 4,28 EUR
Odkupnina: 500 EUR provizija 5,35 EUR
Za zneske nad 500 EUR je provizija enotna in znaša 5,35 EUR

V izogib poštni proviziji priporočamo plačilo »po predračunu«. Ni nobenih dodatnih stroškov. Pošta vam paket smo dostavi.

DOSTAVA
Spletna trgovina vilinskisimboli.si, se trudi izdelke dostaviti v čim krajšem možnem času. Izdelke dostavljamo v večini primerov s pošto Slovenije. Kadar gre za poseben prevoz se poslužujemo tudi drugih dostavnih služb, o čemer pa so naši kupci tudi obveščeni.

Strošek dostave po celotni Sloveniji, ne glede na težo pošiljke, znaša 2,90 EUR.

Dostava je popolnoma varna, vsi paketi so zavarovani. Da bi se paket izgubil, prav tako skoraj ni možno, lahko pa pride do zamude pri dobavi, v tem primeru se zadevo preveri preko sledenja, po številki paketa.

DOBAVNI ROK

Izdelki pri katerih je navedeno »Artikel na zalogi« bodo v večini primerov dobavljeni v roku 1 do 3 dni.

Trudimo se, da so zaloge in dobave čim bolj ažurne. Zaloge se osvežujejo nekajkrat dnevno, zato se lahko zgodi, da včasih pride do napačnega podatka. Primer: Na zalogi zadnji kos blaga, nekdo 5 minut pred vami naroči izdelek, po petih minutah zaloga še ni osvežena, kaže pa zalogo. V takšnem primeru ste o tem nemudoma obveščeni telefonsko. V spletni trgovini Pricaraj.si se zaloge uvažajo tudi preko naših dobaviteljev, kar pomeni, da se lahko zgodi, da prejmemo že napačen podatek o zalogi.

VRAČILO IZDELKA
Spletna trgovina Pricaraj.si vam nudi pravico do odstopa od nakupa (velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti). Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelka podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe. Odstop od pogodbe lahko sporoči preko obrazca, e-naslova info@vilinskisimboli.si ali telefonsko na 040 250 234 z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe (več). Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Pomembno:

Vrnjen izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan in v nespremenjeni količini. Prav tako mora biti izdelek vrnjen v originalni embalaži z vsemi priročniki in garancijo. Pri vračilu naj bo priložena tudi kopija računa in številka vašega TRR za vračilo kupnine, gotovine ne izplačujemo. Po pregledu izdelka vam bomo v najkrajšem možnem času kupnino vrnili, najkasneje pa v roku 14 dni.

Pri vračanju izdelka ponudnik ne krije stroškov pošiljanja, ampak kupec. Razen v primerih kjer je ponudnik odgovoren za napako. Prav tako paketov z odkupnino ne sprejemamo.

 

 

PRITOŽBE IN SPORI
Ker spoštujemo vljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov se trudimo zagotavljati učinkovit sistem obravnavanja pritožb, ter se trudimo vse spore rešiti sporazumno.
Vse pritožbe sprejemamo na e-poštni naslov info@vilinskisimboli.si ali na telefonsko številko 040 617 557.

Vsaka obravnava pritožbe je zaupna.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV
Spletna povezava za reševanje potrošniških sporov v EU (SRPS): https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

PRAVNO OBVESTILO
Spletna trgovina www.vilinskisimboli.si in vsi podatki, slike artiklov in grafika prikazana na spletni strani so avtorsko zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Vsi vilinski simboli so avtorsko zaščiteni. Vilinske simbole ali besedila, ki so kakorkoli vezani nanje je dovoljeno uporabljati izključno v OSEBNE namene. Za vse ostalo je treba pridobiti naše pisno soglasje!

POLITIKA ZASEBNOSTI

1. Upravljavec osebnih podatkov

Osebne podatke uporabnikov spletne trgovine ter naročnikov na e-novice obdeluje:
Naziv podjetja: Spletna prodaja Dragan Kokalovič s.p. Attraction symbols EU, Selo 41A, 4226 Žiri
Telefon: mobilni telefon: +386 (0)40 250 234
(v nadaljevanju tudi: upravljavec)

2. Varstvo osebnih podatkov

Osebni podatki, ki jih uporabnik ali kupec posreduje v sistemu spletne trgovine (ime, priimek, e-pošta, telefon, naslov…) ali pošlje preko obrazca za naročanje na e-novice, so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Upravljavec bo osebne podatke uporabnikov in kupcev varoval ter preprečeval njihovo zlorabo.
Kupci, registrirani uporabniki in naročniki na e-novice zbiratelju dovoljujejo obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

3. Soglasje registriranih uporabnikov in kupcev v spletni trgovini

Osebni podatki uporabnikov in kupcev bodo uporabljeni le za dostavo naročenih izdelkov ter interne tržne raziskave.
Registrirani uporabnik v spletni trgovini je uporabnik, ki se je registriral, a še ni opravil nobenega nakupa. Kupec v spletni trgovini je uporabnik, ki je kupil vsaj en izdelek.
Uporabniki in kupci v spletni trgovini imajo ob registraciji na voljo možnost naročila na e-novice. Soglasje uporabnika ali kupca v spletni trgovini za obveščanje z e-novicami v skladu s to Politiko zasebnosti se šteje za dano, če ta v postopku registracije obkljuka polje za naročanje na e-novice in potrdi svoj elektronski naslov.

4. Odjava naročnikov

Naročniki na e-novice se lahko od njihovega prejemanja v vsakem trenutku odjavijo.

5. Namen zbiranja osebnih podatkov naročnikov na e-novice

Upravljavec obdeluje osebne podatke naročnikov na e-novice za naslednje namene:
• obveščanja naročnikov o novostih in nasvetih s področja zdravega življenja,
• obveščanja o dogodkih,
• za neposredno trženje ter
• oglaševanje z uporabo orodij Google, Facebook

6. Pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki

Uporabnik, kupec ali naročnik na e-novice:
• lahko kadarkoli pisno ali elektronsko umakne soglasje, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajalo do preklica;
• sme kadarkoli pisno zahtevati obvestilo o tem, kateri osebni podatki, ki se nanašajo nanj, so v zbirki osebnih podatkov upravljavca in zahtevati njihovo popravo, če so ti netočni;
• lahko kadarkoli pisno zahteva izbris svojih osebnih podatkov, zbranih z zgornjim namenom,
• ima pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov, ugovarjati obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov; in
• ima pravico do pritožbe pri nadzornem organu.

7. Obdobje veljavnosti soglasja

Navedene podatke lahko ponudnik obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani ali do odjave naročnika na e-novice, oziroma dokler upravljavec ne preneha s svojo dejavnostjo na trgu.

 

SPLOŠNA UREDBA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV – GDPR

Podatke, ki jih zbiramo:
- Ime in Priimek, naslov, telefonsko številko in elektronski naslov

- IP številko oz. naslov iz katerega stranka dostopa do spletnega mesta

- Datum in časa dostopa obiska spletnega mesta

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov je v primeru naročila (pogodbe – nakupa na daljavo) , kar pomeni , da stranka privoli v osebno privolitev obdelave podatkov.
Osebni podatki se obdelujejo za namen komuniciranja po e-pošti, sms-u ali telefonu z namenom obdelave naročila, odgovora na posameznikovo vprašanje ali povpraševanje. V primeru soglasja z obveščanjem o novih ponudbah na spletni strani www.vilinskisimboli.si se osebni podatki obdelujejo z namenom obveščanja po e-pošti.
IP naslov ter datum in čas obiska spletnega mesta se obdelujejo zaradi preprečevanja zlorab.

Če ste podali privolitev za obveščanje o novostih v spletni trgovini www.vilinskisimboli.si hranimo vaš e-naslov trajno oz. do vašega preklica. Vpisane osebne podatke pri naročilu hranimo toliko časa dokler lahko pricaraj.si in posameznik drug proti drugemu uveljavljata pravne zahtevke na podlagi sklenjene pogodbe oz. pet let od prenehanja veljavnosti pogodbe.
Po preteku obdobja hrambe osebne podatke učinkovito in trajno izbrišemo.

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno, posameznik osebnih podatkov ni dolžan posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posreduje ne more prejeti blaga, storitev ali odgovora na svoje vprašanje, ter informacij o novostih na spletni strani. Katere podatke je potrebno posredovati je navedeno pri posameznem spletnem obrazcu.
Osebnih podatkov posameznikov ne posredujemo nepooblaščenim osebam, razen tistim, ki izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov, na podlagi pisne pogodbe z www.vilinskisimboli.si spletno trgovino (Pricaraj.si, Marko Šubic s.p.).
Pogodbeni izvajalci, ki jim posredujemo osebne podatke so:

Pogodbeni obdelovalci, smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru upravljalčevih (www.vilinskisimboli.si) navodil in osebnih podatkov ne smejo uporabljati za druge namene.

Posameznik ima glede osebnih podatkov naslednje pravice:

=> Pravica, da od www.vilinskisimboli.si kadarkoli zahteva:

- Potrditev ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki

- Dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije (namen obdelave, vrste osebnih podatkov, uporabnike ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki)

- Eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki ki jo določi sam (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in posameznik ne zahteva drugače se kopija zagotovi v elektronski obliki). Za dodatne kopije, ki jih zahteva posameznik lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.

=> Popravek netočnih osebnih podatkov

=> Omejitev obdelave, kadar:

- posameznik oporeka točnosti osebnih podatkov in sicer za obdobje ki upravljavcu pricaraj.si omogoča preveriti točnost osebnih podatkov.

- Je obdelava nezakonita in nasprotuje izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega posameznik zahteva omejitev njihove uporabe.

- Upravljalec pričaraj.si podatkov ne potrebuje več za namene obdelave jih pa posameznik potrebuje za uveljavljanje ali obrambo pravnih zahtevkov

=> Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17. splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru kadar posameznik prekliče privolitev za obdelavo osebnih podatkov

=> Izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da posameznik te podatke posreduje drugemu upravljavcu, ne da bi ga prvotni upravljavec pri temu oviral

=> Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja

=> Da za posameznika ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanje profilov, ki ima pravne učinke v zvezi s posameznikom ali na podoben način nanj znatno vpliva, če so izpolnjenje predpostavke iz člena 22. splošne uredbe o varstvu podatkov

=> Pravico, da zoper upravljavca vloži pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši splošno uredbo o varstvu podatkov. Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornemu organu - Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si

Privolitev je možno kadarkoli preklicati s poslano zahtevo na info@vilinskisimboli.si . Po preklicu privolitve bo upravljavec pricaraj.si podatke učinkovito izbrisal ali anonimiziral , tako da podatkov ne bo več mogoče povezati s posameznikom.

Po preklicu privolitve posamezniku ne bomo več mogli zagotavljati storitev za izvedbo katerih potrebuje osebne podatke glede katerih je posameznik preklical privolitev.

Posameznik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljana pravic v zvezi z osebnimi podatki naslovi v pisni obliki in sicer na info@vilinskisimboli.si
Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljana pravic v zvezi z osebni podatki lahko upravljavec od posameznika zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da posameznika ne more zanesljivo identificirati.

Upravljavec www.pričaraj.si mora na zahtevo posameznika, s katero ta uveljavlja svoje pravice v zvezi z osebni podatki odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in naj pozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Upravljavec izvaja ustrezne organizacijske in tehnične ukrepe za varovanje osebnih podatkov, ki so prilagojeni tveganjem, ki jih obdelava osebnih podatkov predstavlja. Navedeni ukrepi so opredeljeni v pravilniku o varstvu osebnih podatkov.
Več informacij v zvezi z obdelavo osebnih podatkov lahko dobite v Pravilniku o zasebnosti.

Ekipa Spletne trgovine www.vilinskisimboli.si (Pričaraj.si, Marko Šubic s.p.) spoštuje vašo zasebnost in v skladu z zakonodajo (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2, Ur. l. RS št. 94/07 in GDPR), zato na spletni strani www.pricaraj.si izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki.

V kolikor želite dodatna pojasnila v zvezi s politiko varovanja osebnih podatkov nam lahko pišete na info@vilinskisimboli.si

Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo:

Mobi: +386 (0)40 250 234

E-naslov: info@vilinskisimboli.si

Želimo vam, da si pričarate obilo lepih nakupov.

Vaša ekipa Pricaraj.si

 

Na vrh