Blog

Poslanstvo

Čisto VSAK človek, ki se je rodil na ta planet, ima svoje poslanstvo, prav vsak ima svoje sanje in prav vsak jih lahko uresniči! Za to potrebuje ljubezen, vztrajnost in pogum.

Ko sanje spremenimo v cilj, cilj v vizijo in vizijo v poslanstvo, ko z vsakim vlaknom sebe čutimo, KAJ želimo in ZAKAJ želimo, takrat vztrajnost ni več problem.

Predani smo svojemu cilju, živimo svoje poslanstvo in z njim rastemo. Učimo se, poiskušamo, padamo in se pobiramo. Smo jezni. Srečni. Žalostni. Razočarani. Ljubimo. Na trenutke sovražimo. Smo prestrašeni. Odločni. Prizadeti. Ponosni. Upamo. Na trenutke skoraj obupamo, a vedno najdemo pogum, da gremo naprej. Da storimo nekaj, kar še nismo. Da tvegamo še en neuspeh, še eno zavrnitev, naletimo na še ena gluha ušesa, na še en ironičen nasmeh ali predikcijo, da nam itak ne bo uspelo, ker je nemogoče (itak je vse nemogoče dokler nekdo tega ne stori!).

Pogum ni vedno glasen. Pogum je včasih samo tihi glas nekje globoko v nas, ki nam pove, da je treba vztrajati. Najti pot ali jo ustvariti.In verjemite… VEDNO se najde, VEDNO se da!

Morda ne čisto tako, kot smo si zamislili. Morda ne v času, kot smo si zamislili. Pogosto ne z ljudmi, kot smo si zamislili.

Pride trenutek, ko DOJAMEMO, da svoje poslanstvo živimo od hipa, ko smo se zanj odločili.Da je pot, ki jo moramo prehoditi do cilja DARILO in ne nujno zlo. Na njej rastemo, preiskušamo svoje meje, zorimo in se pripravljamo na trenutek, ko bodo mnogi rekli:

“Ta ima pa res srečo! Čez noč ji/mu je uspelo!”Jo ima ja! Da si je upal-a sanjati, se podati na pot in vztrajati na poti!Uspeh ni nekaj ogromnega in pompoznega, čeprav se na daleč morda zdi tako. Uspeh je niz tisočerih drobnih zmagic, majhnih uspehov, za katere ve samo kdor na tej poti je!

Ne dovolite drugim, da sodijo vašim sanjam. Kot vsaka stvar, so tudi sanje in cilji stvar posameznika. Ne primerjajte se z drugimi. Včasih je nekaj, kar je nekomu samoumevno, za drugega velik uspeh in včasih je nekaj, kar se nekomu zdi nepredstavljivo, za drugega čisto preprosto.

Če mislite, da nimate sanj, da ne zmorete, da se tako in tako ne bodo uresničile, da so sanje brezvezne, potem se najprej vprašajte, če so to RES VAŠE sanje??

Ali pa morda… KDAJ in ZAKAJ ste nehali sanjati?

Če je vzrok bolečina ali stara rana, potem se soočite z njo in jo v vsej polnosti začutite, ker je to osnova, da jo boste lahko pozdravili.Če pa je odgovor, da se vam ne da, da ste s svojim življenjem čisto zadovoljni, potem… stopite iz milnega mehurčka, ker ga bo sicer razblinilo življenje in boste s tleskom prileteli na tla!

Ne zato, ker bi bilo “življenje” hudobno, ampak zato, ker smo na tem planetu vsi z namenom, da napredujemo, da nekomu olajšamo življenje, polepšamo dan, privabimo nasmeh na lice, pobožamo srce, damo energijo, vlijemo upanje, okrepimo zaupanje, damo pogum za nov korak.

MORAMO napredovati, ker tisti trenutek, ko nehamo, ne obstanemo na mestu, ampak začnemo nazadovati.Vaše sanje in vera vanje niso namenjene zgolj vam. Z njimi lepšate življenje, kažete pot in dajete upanje tudi drugim ljudem. Uspeh ni jemanje, ampak dajanje (globoka misel, ki si bo najbrž zaslužila svoj post 😉 ).

Zakaj že več kot desetletje delam z Vilinskimi simboli?

Prav zato.

Ker mi je noro gledati, kako malo je treba, da človek naredi korak, ki ga sicer ne bi. Kako malo je treba, da človeku zažarijo oči. Kako male je treba, da dvigne glavo.Kako malo je treba, da začne iskati tisto najboljše v sebi. Kako malo je treba, da spet začne sanjati. Kako malo je treba, da se zave SEBE. Da dojame, kako pomemben in hkrati, kako nepomemben je.Kako malo je treba, da najde svojo moč in začne krojiti svojo usodo.Noro dober občutek, ko prižigamo lučko za lučko. Ko bo dovolj lučk, bo svet lepši in svetlejši. <3

Vse je energija.

LJUBEZEN? Ta je nad vsem. <3 <3

p.s. Cilj in sanje so lahko tudi “samo” vsak dan narediti nekaj dobrega, lepega, novega, drugačnega… <3

Related Posts

Dodaj odgovor