Blog

Kaj je vam prineslo staro leto?

Preden se poslovite od starega leta, se ozrite nazaj in poglejte, kaj vam je prineslo. Zame je bilo to eno “nalpolnejših” let. Izkušnja, na izkušnjo.Spoznanje, na spoznanje. Tudi takšna, ki prinesejo globoko spoštovanje in tista, zaradi katerih bo ostal večen prezir. Pa tista, ki te presenetijo, ker nisi verjel, da “tudi to” nosiš v sebi.

Koraki

Eni majhni, a prelomni, in drugi veliki, a relativno nepomembni. Eni s popolnim zaupanjem v neznano. Spet drugi, z velikim nezaupanjem, v znano.

Ljudje

Eni veliki in pomembni.Takšni, ki zaznamujejo čas in prostor, a ostajajo skromni in samosvoji. Spet drugi, glasni, polni sebe, ki pa kljub vsemu vplivajo na naš svet. Takšni, ki sploh ne vedo, kaj bližina je. Takšni, ki od bližine bežijo. In takšni, ki so te pripravljeni zadušiti, da bi bližino dobili. Takšni, ki vse počnejo z interesom pomagati samim sebi. Takšni, ki sebe “delijo” ker jim je prijetno in jim je dovolj, da “samo si”. Takšni, katerih žrvovanje je vrhunec egoizma. Novi, ki pridejo in odidejo. Novi, ki pridejo in ostanejo. Stari, ki odidejo. In stari, ki so večni in blizu, pa četudi to v nekem trenutku niso.

Odločitve

Takšne, sprejete v hipu in nikoli obžalovane. In tiste po analitičnem razmisleku, obžalovane že v hipu, ko so bile sprejete. Pa tiste, ki jih sploh ni bilo treba sprejeti, ker jih je namesto tebe nekdo drug. In nekatere, res modre. Karkoli je že bilo, objemite preteklo leto in vse v njem. Izluščite nauke in pojdite naprej modrostjo, optimizmom, vero v dobro in z ljubeznijo v srcu.

Pa lep dan si naredite…